woensdag 1 juli 2009

Ons reisplan!

We zijn allebei gek op de USA. Beiden zijn we al vaker in de USA geweest en drie jaar geleden hebben we North Carolina (en een stukje Virginia en South Carolina) bezocht toen we bij Nancy op bezoek gingen. Larissa had Nancy ontmoet tijdens haar roadtrip met haar ouders door het Zuid-Westen in 2005. Het is dus dankzij Larissa’s slimme ontmoetingstactieken dat we bij Nancy mochten logeren en een geweldige zomer hebben gehad. Komende reis zorgt Sophie voor het onderdak. Zij heeft in 2002-2003 voor een jaar in California gewoond, in San Anselmo en San Rafael in Marin County, twintig minuten boven San Francisco. Dit jaar gaan wij daar dus heen, op bezoek bij Sophie’s oude gastmoeder Autumn. Zij woont in San Rafael, een stadje met grofweg zo’n 50.000 inwoners. Marin County wordt gezien als een van de rijkste en mooiste gebieden van de Verenigde Staten.

Op 7 juli 2009 zullen wij vanuit Brussel naar San Francisco vliegen. We stappen over op Washington Dulles. Autumn werkt op het vliegveld van San Francisco, dus rond half 8 ’s avonds worden we door haar opgehaald. En dan de stad door, de Golden Gate Bridge over en op naar ons nieuwe tijdelijke huis in San Rafael!

We hebben nog geen vast plan voor de eerste week, maar we zullen zeker veel in San Francisco te vinden zijn. Doordat Sophie in Marin heeft gewoond, kent ze San Francisco goed en weet ze ook de niet-toeristische plekjes te vinden. Larissa heeft de stad ook al eens gezien, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat we ook naar Pier 39 en Fisherman’s Wharf zullen gaan! In San Francisco zullen we verder shoppen bij de Abercrombie en de American Eagle, de MUNI naar Castro & Mission nemen, de hippie buurt Haight & Ashbury bezoeken en met een bak ijs op de hippie hill van het Golden Gate Park hangen en madeliefkransjes voor in ons haar maken.

Naast SF zullen we in de eerste dagen ook een bezoekje brengen aan de stadjes San Rafael, San Anselmo en Fairfax. Naast San Rafael, heeft Sophie destijds ook bij twee gastgezinnen in San Anselmo gewoond. Ze heeft geen contact meer met deze gezinnen, maar het zal vast leuk zijn om langs de schattige winkeltjes te slenteren en te zien waar zij gewoond heeft. Ook gaan we langs haar highschool, Sir Francis Drake High School, die op de grens van San Anselmo en Fairfax (een heel schattig hippie dorpje) ligt. Op zondag zullen we in elk geval naar de kerk van Autumn gaan, genaamd St Anselms. Ook willen we absoluut naar Hilda’s, waar je een heerlijk ontbijt kunt krijgen. Sophie heeft nog twee vriendinnen in Marin wonen, Julia en Casey en deze zullen we ook zien.


Bovenste pijltje: Hier woont Autumn in San Rafael. (Eigenlijk heet dit gebied Lucasvalley, naar George Lucas, de man achter Star Wars, genoemd)

Middelste pijltje: Sir Francis Drake High School

Onderste twee pijltjes: De vorige gastgezinnen van Sophie in San Anselmo

Op maandag 13 juli begint het echte roadtrip gedeelte van onze reis! We hebben de volgende auto gehuurd: Een echte Jeep Liberty!



Vanuit San Francisco zullen we eerst naar Sacramento rijden, een reis van ongeveer 2 uur. Hier gaan we onze eerste couchsurfer ontmoeten! Couchsurfen is een moderne, goedkope en vooral leuke manier van reizen. Via een online netwerk op www.couchsurfing.com kan je profielen zoeken van mensen bij wie je (gratis) een nachtje zou kunnen slapen, overal ter wereld. Over het algemeen zijn couchsurfers hele open, internationaal georiënteerde mensen die geïnteresseerd zijn in het ontmoeten van nieuwe mensen en die graag hun cultuur delen met anderen. Precies wat wij leuk vinden dus. Wij houden er erg van om ondergedompeld te worden in de (vooral Amerikaanse) cultuur dus deze manier van reizen past erg bij ons. Een precies plan voor Sacramento hebben we nog niet, maar we willen natuurlijk in ieder geval het Capitool van de staat California zien.

De volgende dag zullen we via de Gold Country op ons gemakje naar Lake Tahoe rijden. We hebben nog geen overnachting voor deze plek, dat regelen we wel vanuit San Rafael. We verblijven hier twee nachten en zijn van plan om flink te relaxen, te wandelen, een rondje om het meer te rijden waarmee we dus direct in Nevada komen. We zijn allebei helaas al eens in Nevada geweest, dus we kunnen geen nieuwe staat aan onze lijst toevoegen. (Larissa zit nu op 19, Sophie helaas ‘pas’ op 9)

Vanuit Lake Tahoe vertrekken we op donderdag 16 juli naar Yosemite. Met flink wat tussenstops, want we gaan eerst langs het spookstadje Bodie. Larissa is er al eens geweest, maar Sophie nog niet en waarschijnlijk leent dit verlaten stadje in the middle of nowhere zich erg goed voor mooie foto’s. Even later zullen we naar Mono Lake gaan. Dit is een vrij onbekend meer ten oosten van Yosemite, maar werkelijk waar prachtig door de tufa steen torens. Wat dat zijn zullen jullie vanzelf zien op onze blog.

In Yosemite zullen we slapen in Curry Village, in een soort canvas tent. Hopelijk zullen we geen last van beren hebben, die echt in het park rondlopen. Yosemite is zo mooi en groot dat we hier twee nachten zullen verblijven. We gaan veel wandelen, naar Mirror Lake en naar de watervallen.

Na Yosemite moeten we het langste stuk rijden in onze auto. Trouwens, ‘we’ gaat niet helemaal op, want Sophie heeft geen rijbewijs, dus Larissa zal alles moeten rijden! (Sophie kan echter heel goed kaartlezen en wil altijd precies weten waar ze is, dus die rol neemt zij op zich) Gelukkig zijn we allebei fanatiek bezig geweest met cd’s branden, dus we hebben genoeg muziek om keihard vals mee te zingen tijdens het auto rijden. Heerlijk, op die verlaten Amerikaanse wegen waar we zo van houden. We zullen rijden naar Monterey (op zaterdag 18 juli dus), waar we in een Holiday Inn hotel zullen verblijven. Even heerlijke luxe met zwembad, jacuzzi en een strand! Haal die bikini’s maar uit de koffer. In Monterey valt genoeg te doen, maar ook het stadje Carmel is heel erg mooi. Ook gaan we de 17-mile drive rijden, een hele mooie route langs de kust.

De volgende dag rijden we maar een kort stukje, maar wel een van de mooiste routes van de wereld; Highway 1 leidt ons langs een prachtige kustweg naar Santa Cruz. Hier bezoeken we Sophia, een high school vriendin van Sophie en natuurlijk gaan we naar de beroemde boardwalk vol Amerikaans entertainment.

Tot slot rijden we nog een stuk langs Highway 1 om weer naar San Rafael terug te keren. We hebben de auto nog een dag langer gehuurd zodat we op 21 juli tot slot nog een stuk van de 49 mile drive door San Francisco kunnen rijden. Om drie uur moet de auto echter weer ingeleverd zijn, goed op de tijd letten dus!

Al in al ziet ons reis schema er dus als volgt uit:





We zijn dan nog een paar daagjes bij Autumn in San Rafael om uit te rusten. Ook willen we (vóór of na onze roadtrip) een dagtripje maken naar de Russian River in Sonoma County. Sonoma is de provincie boven Marin en staat bekend om haar mooie wijngaarden. (het ligt ten westen van Napa Valley waar we als we tijd over hebben misschien ook wel heen kunnen) De Russian River is een populair recreatiegebied voor de mensen uit Marin. Het is verder nauwelijks bekend onder de internationale toeristen, dus dat maakt het extra leuk. Waarschijnlijk zullen we hier Autie, de dochter van Autumn (ja ze hebben dezelfde naam), ontmoeten die in Petaluma woont. Misschien kunnen we via kustplaatsjes als het pittoreske Bodega Bay terug rijden.



Op 24 juli zullen we helaas vroeg moeten vertrekken om terug te kunnen vliegen naar Brussel. Wederom stappen we over Washington Dulles. Op 25 juli zullen we dus weer veilig thuis zijn in Nederland.

Hint: door onderaan elk bericht op 'reacties' te klikken kun je een reactie achterlaten!=)

5 opmerkingen:

Inge Nap zei

Veel plezier dames!;)

groetjes Inge

Annemiek zei

Ik ben benieuwd! Ik zal je net niet tegen komen. Heel veel plezier gewenst!

Lianne zei

Hoi chicks!
Ik wens jullie onwijs veel reisplezier toe en ik zal jullie site goed in de gaten houden hoor!
veel liefs,
Lianne

Unknown zei

Hee meiden

Bij deze echt een onwijs mooie en gave reis gewenst.. Ik ben bij voorbaat al jaloers op alles dat jullie gaan meemaken! Ik hou alles in de gaten en wil natuurlijk meegenieten van alle mooie fotos!

Ohh het Holiday Inn in Monterey is echt heel mooi! geniet ervan!

Liefs Caroline

Marijke zei

Hai!

Klinkt allemaal superspannend! Ik heb de eerste foto's al gezien via Sophie's Facebook, maar ik weet zeker dat er nog vele bij zullen komen!
Dat couch surfing klinkt trouwens super cool! Hebben jullie dat al eerder gebruikt?

Anyway, enjoy the trip! En mochten jullie ineens verdwaald raken, ergens richting Oklahoma - dan weet Sophie me wel te bereiken ;-)