donderdag 16 juli 2009

Dag 8: Sacramento en Gold Country

Het slapen bij Megan en Brandon was erg prettig. Het bed was lekker en ’s ochtends kregen we een heerlijk ontbijtje voorgeschoteld. Het zijn echt hele aardige mensen en we vonden het jammer dat we nu al weer weg moesten. Brandon werkt thuis en aangezien wij in zijn kantoortje sliepen, moesten we om 8 uur eigenlijk al er uit zijn. Maar dat was niet zo erg, want we hadden toch een heel erg druk schema. We waren blij dat we Megan een lift konden geven naar de stad, zodat we iets terug konden doen voor hun gastvrijheid.




Megan had Sophie een klein plattegrondje van downtown Sacramento laten zien, omdat er heel veelone way streets zijn, dus we wisten gelukkig hoe we moesten rijden. We gingen als eerste naar de Target, een super grote winkel waar je werkelijk waar alles hebt. Wij wilden op de foto met het logo van de Target en moesten daarvoor op een paaltje staan en stonden we dus letterlijk voor paal, omdat de Amerikanen achter ons het maar héél vreemd vonden dat we op de foto wilden met zo’n winkel. Maar kom op, voor ons is dat leuk, want dat hebben ze in Europa niet!



In de Target moesten we een koelbox kopen voor tijdens de roadtrip en natuurlijk ook spullen voor er in. Zoals jullie waarschijnlijk wel wat ons gewend zijn, kwamen we uiteraard met veel meer spullen dan dat naar buiten. Hierna reden we naar de Capitol Mall, zodat we naar het State Capitol konden, het ‘kantoor’ van Arnold Schwarzenegger, de governor van California. Een erg mooi gebouw, omringt door palm- en andere bomen.



Hierna liepen we via downtown Sacramento en een shopping mall naar Old Sacramento. Dit is het oude gedeelte van de stad, aan het water. Alleen overstroomde het oude gedeelte vroeger heel erg veel, dus nu hebben ze een stuk hogerop de heuvel gebouwd. Alleen is het dus eigenlijk hartstikke nep! En dat zag je ook wel. Stiekem toch wel een beetje jammer, maar later die dag gingen we nog naar andere plaatjes. Ook was er een oude dixie boot, maar ook die was natuurlijk niet ‘echt’.







Daarna liepen we maar zo snel mogelijk terug naar de auto. Het was al 1 uur ’s middags en hadden nog een groot stuk te rijden. Megan en Brandon hadden ons geholpen bij het bedenken van een leuke route door Gold Country (daar waar goud is gevonden vroeger, dus allemaal schattige oude goudzoekers plaatsjes), maar dat was wel een lange route, over kleine wegen in plaats van de grotefreeway. Het was echt stik- en stikheet in de auto, de lucht buiten was nog koeler en het was buiten al 40 graden Celcius! We werden echt compleet gek van de hitte daar in Sacramento.

Eenmaal on the road again ging het vrij vlotjes en werd het al snel koel. We namen de afslag naar Auburn, een wel echt authentiek goudzoekersstadje. Heel erg schattig, met een mini postkantoortje en brandweerkazernetje, en overal hingen Amerikaanse vlaggen. We hebben hier bij een bakker vers brood gehaald, want we wilden ergens onderweg picknicken. Dat is namelijk veel goedkoper dan altijd en overal ergens lunchen in een restaurant. Bovendien kom je zo nog eens op mooie plekjes.













Dat we altijd de mooiste plekjes weten uit te zoeken bleek wel weer toen we langs de American River reden in het Auburn State Recreational Area. Een canyon met een riviertje er door heen en prachtige bossen. We stopten de auto en namen onze picknickspullen mee. We liepen het water door en gingen midden in de rivier op een stenen bedje zitten picknicken. Sophie had het al snel heet en ook al had ze haar bikini niet bij zich, toch dook ze al snel het water in, gewoon in haar bh. Ach, wat maakt het uiteindelijk ook uit? Larissa volgde ook al snel. Het water was echt ijs- en ijskoud, maar ontzettend verfrissend na die warme wandeling door Sacramento eerder op de dag.












Nadat we weer opgedroogd waren reden we weer verder over de highway 49, een klein kronkelend weggetje langs piepkleine plaatjes zoals Cool (hoe cool is dat?!) en Coloma (bestaande uit zes koeien, een postkantoor en wat weilanden). We wilden eigenlijk nog langs Sutter Creek, een ander schattig goudzoekers plaatsje, maar we namen per ongeluk een verkeerde route en kwamen uiteindelijk op de grote freeway naar Lake Tahoe terecht. Toen zijn we maar op de freeway gebleven richting Lake Tahoe. We kwamen nog door El Dorado Forest, een prachtig natuurgebied. Natuurlijk stopten we af en toe bij wat vista points voor de foto's.









En..uiteindelijk was daar Lake Tahoe! Na een urenlange rit (meezingend met lekker foute muziek) zagen we eerst vanuit de bergen het grote meer, en even later reden we er zelf langs. We vonden het hotel vrij snel en lag echt vlak naast de stateline met Nevada. We checkten in bij ons hotel en kregen echt een prima kamer, met groot kingsize bed! Lekker luxe voor een paar daagjes! We hadden ontzettend honger gekregen van die lange rit en zijn direct gaan eten. We hadden vanuit de auto al gezien dat er een Applebees dicht in de buurt zat, dus daar liepen we zo even heen. Larissa had al van veel mensen positieve verhalen daar over gehoord en Sophie had er al eens eerder gegeten, dus we waren beide tevreden met onze keuze. Het eten was ook erg lekker. Larissa had spareribs (goh) en Sophie had fajitas, omdat Larissa geen Mexicaans lust maar zij het wel heel erg lekker vindt. Naderhand waren we zo moe, dat we eigenlijk vrij snel in bed zijn gaan liggen.













5 opmerkingen:

Pascale zei

Wat een leuke tocht maken jullie! Maar heeft jullie auto geen air conditioning? Dat is over het algemeen toch standaard in die huurauto's?

Veel plezier met de rest van jullie reis!

Marijke zei

Hai!

Wat leuk weer allemaal! Ik vroeg me eigenlijk ook af, net als in de comment voor mij; hebben jullie geen AC in die auto? Heus wel toch? Dat is in de States ongeveer zo standaard als 4 banden =P

Hoe lang waren jullie uiteindelijk onderweg van Sacramento naar Lake Tahoe?

Super mooie foto's weer trouwens! Ik ga weer even verder lezen!

Marijke zei

Oh, ik was vergeten te zeggen: I freakin' love Target!!! =)

Sophie & Larissa zei

Natuurlijk heeft de auto air conditioning! Maar als die een paar uur in de hete zon heeft gestaan (want geen parking in the shade) dan is die auto freakin warm! De auto was gewoon warmer dan de buitenlucht, die dus al 40 graden was. Dus dan duurt het eventjes voordat de airco het doet.

Unknown zei

jullie auto was duidelijk niet zo "cool", hoewel hij er op foto best cool uit ziet. In Japan verkopen wij sigaretten van het merk cool.