maandag 20 juli 2009

Dag 13: Monterey

Over vandaag kunnen we eigenlijk heel kort zijn. We hebben niet bijzonder veel gedaan. Sophie was flink wat eerder wakker dan Larissa, dus ging zij in de hotellobby zitten om de weblog up te daten en foto's uit te zoeken. Dit is altijd een tijdrovend klusje. Larissa had zo veel gereden gisteren, dat ze wel even flink mocht uitslapen. De rest van de dag hebben we eigenlijk ook rustig aan gedaan; Sophie is op de hotelkamer gebleven om rustig de foto's te bewerken en uit te zoeken en Larissa is nog langs de Walmart geweest om wat spullen te kopen.

Ook hebben we een change of plans: We zouden eigenlijk vandaag door naar Santa Cruz en dan bij een vriendin van Sophie slapen. Maar we wilden toch liever rustig aan doen vandaag en daarom hebben we besloten nog een nachtje in het Holiday Inn hier in Monterey te blijven. Vannacht slapen we er dus weer en daardoor hebben we iets meer tijd om op ons gemakje het schiereiland van Monterey te verkennen.

Pas rond een uurtje of zes vertrokken we naar Monterey, als eerste naar de Fisherman's Wharf. Hier waren we allebei al eens eerder geweest, Larissa vier jaar geleden op haar roadtrip met haar ouders, en Sophie 10 jaar geleden met haar ouders. Helaas was het weer nog steeds slecht; Monterey is gewoon vrij mistig in juli, wat zorgde voor een wat troosteloos uitzicht over de oceaan. We liepen een rondje over de wharf en besloten toen toch maar ergens anders te gaan dineren, want we hadden niet erg zin in vis.






We reden terug naar de mall waar we gisteravond ook geweest waren voor de bioscoop. We wilden namelijk nog een keer naar de bioscoop en bovendien kan je bij de mall ook eten. Maar eerst besloten we even naar de Whole Foods te gaan. Dat is een organic grocery store, een supermarkt waar ze dus allemaal biologische en gezonde producten verkopen. Precies waar wij van houden dus. We kochten wat snacks voor tijdens de film en gingen toen naar een restaurant om te eten. Daar moesten we op de waiting list en kregen we een pieper mee die na 15 minuten wachten af zou gaan (heel gewoonlijk in Amerika), maar terwijl we aan het wachten waren, kregen we eigenlijk veel meer zin in een gezonde maaltijd van de Whole Foods. Daar kan je namelijk ook gewoon maaltijden halen en dan aan een tafeltje dat opeten. Zo gezegd, zo gedaan, dus wij brachten de pieper terug, en gingen terug naar de supermarkt. We kozen allebei voor de lekkerste lasagna ooit, met squash, aubergine en allemaal andere lekkere groenten. Ook namen we allebei een kleine portie Mac&Cheese en garlic mashed potatoes. Larissa nam er nog broccoli bij en Sophie een corn on the cob. Als toetje namen we een mini cupcake.









Hierna gingen we naar de bioscoop. Larissa wilde graag The Proposal zien, met Ryan Reynolds en Sandra Bullock. Het was een erg schattige, al dan niet licht zoetsappige, film. Na de film reden we terug naar het hotel, waar Larissa al haar spullen in ging pakken en Sophie de blog ging bijwerken.

1 opmerking:

Lianne zei

Ik ben benieuwd naar de laatste paar dagen, want morgen komen jullie alweer terug!! Ik heb echt het gevoel dat jullie maar een week zijn weggeweest.. tijd is echt voorbij gevlogen!
Laris, tot morgen!!
xx Li