woensdag 15 juli 2009

Dag 7: Roadtrip begint! Auto ophalen, Napa en Sacramento

De dag van het begin van de roadtrip! We stonden rond een uur of 9 op en zijn de hele ochtend bezig geweest met het het inpakken van al onze zooi en onszelf klaar te maken voor de roadtrip! Om 13.00 uur stond de taxi voor de deur die ons naar het busstation in San Rafael bracht. We hadden geluk, want we konden gelijk de bus in naar San Francisco. Toen we na een uur midden in de stad uitstapten zijn we eerst een lekkere sandwich gaan halen, want we hadden nog niet geluncht. Wat was het warm vandaag in de stad! Normaal gesproken is het tussen de 16 en 20 graden in San Francisco, maar vandaag was het zeker weten 25 graden in de stad! Zaten wij daar met onze spijkerbroeken, haha. Nadat we onze sandwich naar binnen hadden gewerkt liepen we naar het station van de BART (Bay Area Rapid Transit), het metrosysteem van San Francisco. De BART bracht ons naar het vliegveld van SF, waar ze onze huurauto op moesten halen. Bij de balie van Alamo, de organisatie waar wij onze auto gehuurd hebben) stond geen rij, dus we waren gelijk aan de beurt! Het hele gebeuren aan de balie duurde maar 5 minuten, lekker vlot! Daarna liepen we door naar de garage, waar een medewerker van Alamo ons vertelde dat we zelf een auto uit een bepaalde rij uit mochten zoeken, cool!! We kozen voor een zilvere KIA Sportage, een midsize SUV, een vrij nieuwe nog! We stapten in de auto, reden naar de uitgang, waar ze onze papieren nog even moesten laten zien, en reden zo weg. Ging dat even snel allemaal!

Goed, voor de mensen die mij, Larissa, een beetje kennen, weten wel dat verdwalen mijn specialiteit is. We hadden verwacht dat we met een uurtje weer in San Rafael zouden zijn, maar dat werden er uiteindelijk twee! Niet omdat we verdwaald waren, maar omdat we een aantal keer verkeerd reden. Sophie weet namelijk echt perfect de weg terug naar San Rafael (en ze is een kei in kaartlezen, niet sarcastisch bedoeld, honestly), maar in de VS worden exits (afritten) wel aangegeven, maar vaak slechts 1 keer, en dan al vlak voordat je af moet slaan, maar niet op het moment dat de afrit er écht is. Soms wordt het wel vaker aangegeven, maar het is gewoon erg onduidelijk aangegeven op het moment dat je echt de exit moet nemen, dus een ‘aantal’ keer hebben we de exit gemist, haha. Het aantal U-turns dat we hebben moeten maken (ja echt, je mag in de VS U-turns maken, tenzij anders staat aangegeven) zijn dan ook niet op 2 handen te tellen! Maar door al die U-turns zijn we uiteindelijk wel via een heel mooie weg weer richting de Golden Gate Bridge gereden, namelijk langs de kust! Op een gegeven moment kwamen we ook bij een uitkijkpunt uit met uitzicht op de GGB, zo mooi! En daarna reden we daar dus zelf overheen, echt zooo gaaf om zelf achter het stuur over de Golden Gate Bridge te rijden! De auto (een automaat, of course) rijdt trouwens heerlijk, en hij heeft ook cruise control, ideaal! Toen we ein-de-lijk bij het huis van Autumn aankwamen, na een rit van 2 uur (waar dus eigenlijk 1 uur voor staat, oops), hebben we onze spullen in de auto gezet en kon onze roadtrip eindelijk beginnen!



Om kwart voor 7 reden we weg van huis en al vrij snel reden we Sonoma en Napa in. En mooi dat het daar is! Sophie vroeg zich echt af waarom ze nog nooit eerder in Napa (wel Sonoma) is geweest, in het jaar toen ze in San Rafael woonde, want het is echt zo dichtbij! We reden door prachtige wijngaarden met mooie heuvels, met een ondergaande zon. Echt schitterend! Napa staat bekend om de vele wijngaarden, het heeft wel wat weg van Toscane volgens Sophie.




Toen we bij Napa (de stad) aankwamen vonden we downtown een leuk restaurantje waar we heerlijk (buiten) hebben gegeten. Allebei hadden we een salade met blauwe kaas, appel, rozijnen en balsamico azijn. Larissa had er geroosterde rode aardappels bij gekozen en Sophie garlic bread. Napa is trouwens een erg mooi stadje, jammer dat we er maar zo kort konden zijn!





Na het eten gingen we weer gauw on the road, want we hadden nog een aardig lange weg te gaan, en het was al aardig laat! Van Napa tot Sacramento, onze eindbesteming van vandaag, hebben we alleen maar op de freeway (snelweg) gereden. We wilden eigenlijk een andere, langere route nemen, door Napa County, maar dan zou het echt te laat worden. Deze avond zouden we namelijk gaan couchsurfen, en we vonden dat het niet konden maken om veel later dan 10 uur aan te komen zetten. In Sacramento zijn we uiteraard weer 1 keer verkeerd gereden, omdat we een exit gemist hadden. Uiteindelijk kwamen we om half 11 aan bij Megan en Brandon, onze couchsurfers van vandaag! Megan en Brandon wonen in een leuk huurhuis in een leuke en mooie buurt in Sacramento, vlakbij het centrum. We hebben zeker nog een uur gekletst voordat we naar bed gingen. Uiteraard hebben we ze ook een pak stroopwafels gegeven en cheesy Delfsblauwe placemats, wat ze erg leuk vonden! Megan en Brandon zijn in de dertig en zijn echt super aardige en gezellige mensen. We konden het niet beter treffen! Sophie en ik sliepen op een uitklapbed op het kantoor van Brandon. Ze hebben twee badkamers (zoals veel Amerikanen) dus Sophie en ik hadden samen een eigen badkamer. Rond een uur of 12 gingen we slapen, in het hete Sacramento!

3 opmerkingen:

Unknown zei

Willen jullie wel even weten dat als ik dit allemaal lees, ik gewoon heel suf in een kantoor zit? En mijn gedachten dwalen maar af naar al die leuke plekken.. Nee, jullie blog is geen echte motivatie om heel hard te werken ;-)

Geniet er nog van!

Marijke zei

Jaa, was ik weer! Ik kom er net achter dat ik de entries in de verkeerde volgorde lees, oh well!
Ik ben er trouwens achter dat ik door mijn Amerikaanse vriend en ook wel dit jaar in Oklahoma compleet ver-Amerikaniseerd ben (maakt me niet uit of ik dat goed spel =P ), jullie klinken namelijk als echte toeristen in dit blog, haha! Maar wel heel erg leuk!

Dat couchsurfen is zo'n openbaring voor mij! Ik had er nog nooit van gehoord! Dus bedankt voor de inspiratie, haha! En gave auto gehuurd, heel relaxed!

Trouwens, met die afslagen missen... ze hebben allemaal nummers, dus als je een beetje meeteld kun je toch voorspellen wanneer de afslag die je moet hebben komt? - ze zijn idd niet echt goed in dingen van te voren aangeven =P

Anoniem zei

Hey ladies, wat een avonturen weer. Nee dochter, je hebt het niet van een vreemde, zo'n reis als jij nu maakt is mij ook op het lijf geschreven. Veel zien, meemaken en avonturieiren en maar zien waar je uitkomt en die avond slaapt, prachtig. En Sacremento had ik altijd al een keer willen bezoeken, klinkt zo echt amerikaans, en ergens in de jaren 70 had middle of the road een hit met deze titel. De hele omgeving daar is inderdaad heel bijzonder en volgens mij nog weinig toeristisch. Tot nu toe ook heel afwisselende vakantie. Elke dag is weer helemaal anders!
Zijn jullie er al uit of die Kia, naast de automaat, ook een handmatige versnelling heeft?
Oja, natuurlijk nu wel de heerlijke Californische wijn gaan proeven he!!
Tot het volgende terrasje!!
Salut, daddy cool en de rest