donderdag 9 juli 2009

Dag 2: De buurt v/h erkennen

Na een wat onrustige nacht (allebei werden we meerdere keren wakker ondanks dat we heel moe waren, zal de jetlag wel zijn) stond Sophie om 9 uur op en Larissa rond een uurtje of 11. In de tussentijd had Sophie uiteraard al wat foto’s bewerkt en op facebook gezet. We hadden besloten om het vandaag maar rustig aan te doen, om te wennen aan het nieuwe ritme en om de buurt een beetje rustig te verkennen. Autumn had nog niet veel ontbijt in huis want we moesten nog boodschappen doen, dus we hadden een klein ontbijt en besloten voor een uitgebreide lunch naar San Rafael te gaan. We wilden eigenlijk eerst gaan zwemmen in de community pool in de straat bij Autumn, maar uiteindelijk besloten we toch maar naar downtown San Rafael te gaan.

We moesten eerst een stuk door Lucasvalley lopen, de wijk waar Autumn woont. Die wijk is vernoemd naar George Lucas, de man achter de Star Wars films, want hij woont hier in de buurt. Het is een leuke, kleine suburb, omgeven door prachtige gele heuvels.




Uiteindelijk pakten we een klein shuttlebusje die ons naar Northgate Mall bracht. Hier moesten we overstappen op een andere bus, maar deze kwam maar niet. We gingen dus even een drugstore in. Larissa kocht hier wat leuke spulletjes voor haar huis en Sophie vond al snel de Burt's Bees sectie, haar favoriete lippenbalsem die ze altijd speciaal vanuit Amerika importeert!



We misten bijna de bus, maar gelukkig wilde de aardige buschauffeur even op ons wachten. We gingen door naar San Rafael en vanaf het busstation liepen we het centrum in. Al snel vonden we een perfect plekje om te lunchen. Een leuk restaurantje genaamd Crepevine, van binnen erg gezellig met grote schoolborden met het menu er op vol organic producten en buiten was een klein maar gezellig terras. Precies wat we zochten! Hier houden we zo van. Sophie nam een club sandwich, op sourdough bread natuurlijk, want dat is typisch San Franciscaans en zo lekker en Larissa had een hartige pannenkoek met zalm.







Helaas konden we de rest van San Rafael niet zien, want we moesten alweer terug naar het busstation, maar morgenavond gaan we naar de Farmers Market dus dan zien we het alsnog. Het bussysteem is hier niet geweldig (al is het eigenlijk al heel wat dát er bussen rijden) en dus moesten we vrij lang wachten op onze bus. Om vervolgens onze aansluiting bij de mall weer te missen omdat die vijf minuten te vroeg was en wij nog in een winkel waren. Toen moesten we dus maar even de mall in. Deze word verbouwd dus er was bijna niets open, maar we konden wel even kleren kijken (niet kopen!) bij de Macy’s. Omdat de laatste bus al om 17.20 ging en we deze gemist hadden, lieten we vanuit de mall een taxi bellen die ons terug naar huis kon brengen.

Eenmaal thuis was het al te laat om nog te gaan zwemmen, dus hebben we even uitgerust en gewacht op Autumn zodat we daarna boodschappen konden gaan doen. Dit deden we bij de Safeway, zo’n typisch grote Amerikaanse supermarkt. We hebben wat lekkere dingen uitgezocht, maar natuurlijk alleen maar gezond zoals fruit en lekkere granola bars en nou ja, vooruit, een emmertje chocoladerozijnen.

Eenmaal thuisgekomen gingen we snel eten maken, want het was al behoorlijk laat geworden. Autumn heeft een klein moestuintje en daar groeit squash, een soort courgette, maar dan geel. Het is Sophie’s lievelingsgroente, vooral deze summer squash, maar je kunt het alleen in Amerika krijgen. Degene die wij gingen eten was echt super groot:



We aten de squash samen met kip en een jacket potato (al hoorden we van Autumn dat het in Amerika baked potato heet, wij zijn allebei toch wel Brits omdat we allebei in Engeland hebben gewoond) Na het eten gaven we al onze cadeautjes aan Autumn. Larissa had allerlei Hollandse Delftsblauwe dingen meegenomen, zoals placemets, een schort, een tegeltje en een schoteltje om je theezakje op te leggen. Sophie had eten meegenomen: Stroopwafels, drop (die Autumn echt lekker vindt, de zachte zoete versie) en advocaat, daar is ze dol op. Ze was heel erg blij met de cadeautjes, vond het echt heel erg leuk.



Nu zijn we zo moe dat we op tijd naar bed gaan. We willen een beetje een goed ritme krijgen voor als we gaan roadtrippen, want het is zonde om lang in je bed te blijven liggen als er zo veel moois te zien is. Morgen gaan we naar San Francisco!

3 opmerkingen:

Marijke zei

Oh, that takes me back. Het bussysteem in LA was precies hetzelfde, uiteindelijk keken we niet meer naar het bus schedule, en liepen we gewoon op de bonefooi naar de bushalte, de chauffeurs hielden zich immers ook niet aan het schedule! Tenminste, niet degene die wij hadden, haha!

Oh, ik vroeg me trouwens af! Omdat je zo'n lange tijd in Engeland bent geweest, en n brits accent hebt... komt nu door weer in je 'hometown' te zijn, het Amerikaanse er weer door terug?

Het is dat je er nu zelf bent, anders had ik wel een hele lading Burts Bees voor je meegenomen - overal waar ik het zie moet ik aan Sophie denken, haha!

Anyway... can't wait for more updates!

Unknown zei

Zoals altijd weer heel leuk geschreven! Ik verheug me nu al op de volgende episodes.

Lianne zei

ooh chick! neem voor mij ook zo'n Burt's Bees lippenbalsem mee! Yarno had die ook en die is vet lekker!